Secretele din bucataria mea


1. Clatitele nu se mai lipesc de tigaie daca in uleiul incins presari putin zahar tos. In plus, devin mai afanate, daca adaugi putina apa minerala in compozitia lor.

2. Lamaile uscate isi revin daca sunt tinute in apa rece si daca se schimba apa de mai multe ori.Vei obtine o cantitate mai mare de suc de la o lamaie daca inainte de a o stoarce o lasi pentru cateva momente in apa calda.

3. Pentru ca ouale sa nu se sparga, adaugati putin sare in apa in care le fierbeti. Daca doriti ca ouale sa fie cleioase, lasati-le sa fiarba 3 minute jumatate din momentul in care apa a dat in clocot si peste 4 minute daca le doriti tari. Daca ouale sunt fierte la foc mic, albusul va fi mai moale, iar galbenusul va fi mai tare. Daca sunt fierte la foc mai mare, viceversa.

4. Daca ai pus prea multa sara in mancare, solutia este sa adaugi cateva felii de cartof crud pe care sa le scoti ulterior. Feliile de cartofi vor absorbi surplusul de sare.

5. Crema ta cu lapte s-a taiat si nu stii ce sa-i faci ca sa se inchege? Toarna compozitia intr-o sticla (de sticla) si agit-o bine pana cand incepe sa se lege din nou.Dupa ce crema de tort a fost preparata, pentru a evita taiarea ei, se recomanda sa se intinda cat mai repede intre foile de blat.

6. Pentru ca sarea sa nu se umezeasca, adauga cateva boabe de orez in recipientul in care o pastrezi.

7. Sareaza pestele cu 10 minute inainte de a-l praji ca sa eviti sfaramarea lui atunci cand il intorci in vasul de prajit. De asemenea, va fi mai gustos daca il cufunzi in lapte inainte de a-l praji si de a-l da prin faina sau pesmet.

8. Ungand vasul in care fierbi laptele cu putin ulei, eviti ca acesta sa se afume. Daca laptele a prins totusi putin miros de afumat, acopera vasul cu un prosop inmuiat in apa rece. Mirosul de afumat va iesi.

9. Painea proaspata se va taia frumos in felii si nu se va faramita daca folosesti un cutit a carui lama ai incalzit-o sub un jet fierbinte de apa.

10. Ca maioneza sa nu se taie pune la inceput o lingurita de mustar. Iar daca totusi sa intamplat, nu o arunca, pune intr-o parte a castronului putina apa rece si amesteca din acel colt luand cate putin din maioneza taiata pana ajungi sa o amesteci toata si isi va revenii cu siguranta.

11. Dacă vrei ca blatul prăjiturii să se desprindă mai uşor de tavă , lasă tava cu prăjitura în ea într-o altă tavă cu apă rece , pentru câteva minute.

12.  Legumele nu se pun la fiert in apa rece. Cand sunt puse la fiert in apa clocotinda, legumele retin o mare parte din vitaminele si substantele minerale; totodata, isi pastreaza mai bine culorile vii.

 13. Nu topi ciocolata intr-un vas obisnuit. Daca se incinge dintr-o data, se transforma intr-o masa de granule si se intareste. Ca atare, se pune intr-un vas asezat peste un altul cu apa, aflat pe foc. (La bain – marie).
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s