Diplomat


IMG_0939

Dificultate: Medie

Cantitate: 15 felii

Ingrediente blat:

Atentie, blatul trebuie facut in tava in  care doriti sa-l ornati. Mai exact, trebuie sa alege-ti tava in functie de forma care doriti sa o da-ti tortului, iar tava trebuie sa fie inalta.

  • 10 oua
  • 10 linguri apa
  • 20 linguri faina
  • 20 linguri zahar
  • 1 praf de copt

Ingrediente crema:

  • 6 oua
  • 500 gr. zahar
  • esenta de vanilie
  • 0,5 l   lapte
  • 40 gr gelatina
  • 1 l frisca
  • 2 lamai
  • 1 compot ananas
  • stafide ( daca va plac)
  • fruncte pentru ornat (clementine, kiwi, cirese, visine, fructe de padure)

Pentru blat:

Se bat ouale impreuna cu apa, apoi se adauga zaharul  si se bate in continuare, cand e gata se pune faina si praful de copt. Se ia o tava, se pune hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptor incins in prealabil la foc mediu.

Pentru crema:

Se pune la fiert laptele impreuna  cu zaharul  si cu esenta de vanilie.

Ouale se bat si se toarna treptat laptele peste ele, apoi se pune din nou la foc si se lasa sa fiarba.

Gelatina se pune intr-un vas cu o cana de apa pe  o plita, nu pe foc direct, se lasa la foc pana se topeste, fara sa fiarba (daca fierbe, se pierd proprietatile de intarire), apoi  se toarna fierbinte peste crema.

Crema se ia de pe foc si se lasa la racit. Se amesteca din cand in cand (sa nu va speriati, se va intarii doar cand sa racit complet).

Frisca se bate bine si 3/4 din ea se amesteca cu crema. Se adauga zeama de la lamai, bucatile de ananas din compot  taiate cuburi, si stafidele.

In tava in care sa copt blatul se pune folie si se lasa mai lunga peste margini.

Blatul se taie in doua.

Se pune aproape jumatate crema, apoi se pune jumatatea de blat  intoarsa, se insiropeaza cu zeama din compotul de ananas, apoi se pune restul de crema si partea a-2-a a blatului si se insiropeaza si aceasta. Se inpacheteaza folia strans pe fundul tortului,  lipindu-se  una de alta.

Se da la frigider pentru 1 ora sa se intareasca crema.

Apoi se scoate, se desface folia si se intoarce pe un platou. Se ia folia jos si se orneaza cu frisca apoi cu fructe, dupa preferinta.

Spor la treaba!

IMG_2471

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s