Supa de urzici


Aceasta supa este foarte sanatoasa, si m-am hotarat sa o fac aseara deoarece dupa iarna aceasta plina de mancaruri de porc, ne-am hotarat sa facem o cura de sanatate.🙂 Si sa stiti ca a iesit mai buna ca cea de salata.

IMG_1953

Ingrediente:

  • 4l apa
  • 500g urzici
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 100g orez
  • sare, piper
  • iaurt/smantana
  • 2 oua

Preparare:

1. Se pune la fiert 5l apa ( cu 1 litru se vor oparii urzicile, si restul raman pentru supa), se aleg urzicile si se rup coditele. Se spala bine in 3 ape, apoi dupa ce fierbe apa, se oparesc putin, dupa care se scurg si se pun in apa ce fierbe.

IMG_1949 IMG_1948

 

 

 

 

 

 

 

2. Se pregateste orezul, se spala, iar dupa aproximativ 15 min de fierbere a urzicilor, se adauga orezul, si se condimenteaza. Se adauga ceapa si usturoiul  taiate marunt.

3. Cand este fiert orezul si urzicile, se bate bine iaurtul/smantana cu un ou, si se pune treptat apa de pe supa peste ele, pana se incalzesc, apoi se toarna in supa (stiti cum se face la orice ciorba pentru a nu se imprastia smantana :p). Apoi se bate dar nu tare oul si se pune si acela peste supa, dupa ce da un clocot, se stinge focul. Acest ou din urma se face pentru acele franjuri ce se pun si la supa de salata.

Spor la treaba si Pofta buna!

IMG_1952

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s