Ciorba de legume


Aceasta reteta am inventat-o eu. Am mers la piata si cand am vazut ca a aparut conopida, am zis sa profit si sa fac o supica buna, asa ca m-am gandit ce legume mai merg cu conopida ca supa sa iasa buna si am facut restul cumparaturilor pentru ea.

Sotul meu nu se omoara dupa legume, el preferand carnea, totusi la aceasta supa a facut remarca: „ E cea mai buna supa pe care am mancat-o vreodata”:D   Va dati seama ce bine m-am simtit stiind ca e o inventie de a mea, asa ca m-am hotarat sa v-o  impartasesc.

Eu zic ca pentru cei care au o problema cu legumele, in special copii, e de preferat sa se taie legumele cuburi mici. Cel putin la fica mea a avut efect.

Ingredientele sunt pentru 5 l de apa.

Ingrediente:

  • 4-5  morcovi medii
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/4  telina
  • 1 ceapa
  • 1 conopida medie
  • 200 g mazare
  • 4 cartofi rosii
  • 2 pulpe de pui (sau spate de pui sau ce aveti ca sa dea gust supei)
  • 2-3 linguri ulei
  • Sare, piper, vegeta
  • Sare de lamaie
  • Smantana

Mod de preparare:

Se curata si se taie morcovii, telina si patrunjelul cuburi mici sau rondele. Se pune in oala uleiul si se adauga legumele. Se calesc la foc mic amestecand intruna sa nu se arda pana uleiul se inroseste  putin.

Apoi se adauga 5 l apa,  carnea si ceapa si se lasa sa fiarba. Cand este fiarta ceapa, se scoate si se arunca.

Se curata cartofii de coaja si se taie in cuburi mici.

Conopida se spala bine si se desface buchetele cat mai mici indepartand cozile mai mari (sunt bune si cozile insa nu arata bine in supa)

Cand sunt fierti morcovii pe jumatate se adauga cartofi, iar de cand incepe iar sa fiarba se lasa 15 minute apoi se adauga conopida.

Se condimenteaza cu sare, piper si vegeta dupa gust.

Carnea cand este fiarta se scoate si se poate folosi la felul doi.

Mazarea daca nu este fiarta (cum sunt cele la borcan) se fierbe separat.

Cand este fiarta conopida se adauga mazarea fiarta. Se lasa sa mai fiarba 5 minute.

Inainte de a stinge focul se pune sare de lamaie dupa gust. Insa nu sa o acrim, ci doar pentru a mai lua din dulceata, deoarece toate legumele o indulcesc foarte mult.

Se serveste cu smantana.Este de preferat sa o dam asa fara smantana la frigider deoarece se pastreaza mai bine, iar smantana sa o punem doar in farfurie.

Pofta buna!

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s