Paste cu sos de rosii, ciuperci si sunca


Paste cu sos de rosii, salam si ciuperci

Aceste paste sunt preferate de familia mea. O improvizez in diferite feluri in functie de ce am prin casa.🙂

Ingrediente:

– 3 catei usturoi

– 1 ceapa ( eu am pus rosie, dar nu conteaza de care puneti)

– 400gr ciuperci la borcan

– 1 lingura pasta facuta in casa ( se poate inlocui cu ardei si vegeta)

– oregano, busuioc, sare, piper

– 500ml bulion/200g pasta de rosii ( daca puneti bulion de casa, atentie sa nu fie acru, daca e acru, indulciti-l cu putin zahar.)

– 250g salam/sunca afumata

– putin cascaval de vaca

– 500g paste

Preparare:

Se fierb pastele in apa cu sare si 2 linguri de ulei. Se strecoara si se spala in apa rece.

Paste cu sos de rosii, salam si ciuperci

Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc in ulei; apoi se adauga ciupercile taiate ( marunt sau felii, dupa preferinte) si se mai caleste putin.

Paste cu sos de rosii, salam si ciuperciPaste cu sos de rosii, salam si ciuperci

Apoi se adauga salam-ul/sunca taiate cubulete si pasta de casa.

Paste cu sos de rosii, salam si ciuperciPaste cu sos de rosii, salam si ciuperci

Se mai caleste putin apoi se adauga bulionul si condimentele dupa gust.

Paste cu sos de rosii, salam si ciuperci

Se pun pastele in farfurie, sosul peste ele si se asezoneaza cu cascaval.

Pofta buna!

Paste cu sos de rosii, salam si ciuperci

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s