Paste cu sos bolognez


IMG_1936

Gustul veritabil italian, indragit de toata lumea – aceasta este una din cele mai cunoscute mancaruri pe baza de paste.

Vreau sa va spun ca Bogdan ( sotul meu), a spus ca sunt cele mai bune paste care le-a mancat vreodata.🙂

Si cele care il cunoaste-ti, stiti ca este genul pretentios la mancare. :p, asa ca le recomand cu drag sa le incercati.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 morcov
  • 1 telina, sau frunze  de telina
  • 250g rosii ( sau bulion de casa)
  • 4 linguri de ulei
  • 400g carne tocata de vita sau amestec
  • sare, piper negru macinat, vegeta
  • 1 lingurita boia dulce
  •  2 frunze proaspete busuioc, sau 1 lingurita busuioc uscat
  • 150ml apa
  • 2 linguri pasta tomate
  • 400g paste panglica Panzani

Prepararea:

1. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca cubulete. Se curata morcovul si telina si se taie in cubulete (eu am folosit telina frunze, pentru a da coloare sosului). Se oparesc rosiile, se indearteaza coaja, se taie in patru, iar apoi li se indeparteaza cotorul.

IMG_1932 IMG_1934

Deoarece e extrasezon, eu am folosit bulion de casa pentru a avea gust bun (deoarece ma gandeam ca rosiile cumparate acum nu vor da gust mancarii, poate chiar il vor strica, ca mi se pare ca au gust de iarba😛 , dar abea astept sa vina sezonul sa folosesc rosii din gradina🙂

2. Se incinge uleiul intr-un vas mare si se calesc legumele, cu exceptia rosiilor. Se adauga carnea tocata si se prajeste amestecand continu. Se condimenteaza si  se adauga apa.

IMG_1935

3. Se adauga rosiile(sau bulionul) si pasta de rosii (pasta de rosii se foloseste pentru a da consistenta deoarece bulionul e mai lichid, si pentru a da culoare sosului); apoi se da in clocot, se acopera si se da la foc mic timp de  45 min.

3038351484207

4. Se fierb 4 litri de apa cu sare si 1 lingura ulei intr-un vas incapator. Se adauga pastele si se fierb dupa recomandarile de pe ambalaj, aproximativ 7-10 min. Se scot intr-o strecuratoare, se scurg, si se spala cu apa rece pentru a nu se lipii. Apoi se aseaza in farfurii. Se toarna sosul peste ele, apoi se poate orna cu putin parmezan ras, sau funze de patrunjel.

Pofta Buna!

IMG_1936

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s