Paste cu ciuperci in sos alb


IMG_2973

Ingrediente:

– 500gr. paste

– 500gr. ciuperci

– 2 cepe mijlocii si 2 catei usturoi

– 150gr. cascaval

– 400ml. smantana

– 4 linguri ulei

– patrunjel frunze

– sare si piper

Preparare:

1. Se fierb pastele dupa indicatiile de pe ambalaj. Se pot folosi orice tip de paste va place.

2. In timp ce pastele fierb, se pregatesc ingredientele: se curata ciupercile ( eu am cumparat champioane), se taie felii subtiri, ceapa  si usturoiul se taie  marunt.

Se pun toate in cratita sau in tigaie impreuna cu uleiul  la calit. Ciupercile vor lasa apa, si se lasa pana scade apa si se calesc.

Paste cu ciuperci si sos alb

Cand sunt calite se adauga smantana si cascavalul dat prin razatoare. Se lasa sa dea cateva clocote, pana cascavalul se omogenizeaza, apoi se pune patrunjelul taiat marunt, sare si piper dupa gust.

Pastele se scurg intr-o strecuratoare si se spala cu apa rece pentru a nu fi lipicioase, apoi se pun in tigaie peste sos. Se amesteca bine si se servesc fierbinti.

Eu ca si decor am pus putin de cascaval razuit in farfurie.

Daca nu se consuma toata compozitia atunci nu e indicat sa se amestece toate pastele cu sosul ci se pot pune pastele in farfurie si sosul peste.

Pofta buna!

IMG_2973

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s