Tocanita de pui cu mamaliguta


Ingrediente:

– 500 gr. carne ( eu am folosit aripioare, mi se pare cel mai gustos🙂 )

– 1 ceapa mare

 – 1 morcov

– 1 catel de usturoi

 – 1 lingurita de boia dulce

 – sare si piper

– putin ulei

 – patrunjel frunze

Preparare:

Ceapa si usturoiul se maruntesc, morcovul se taie cubulete, iar carnea, daca e piept se taie bucati medii; toate se pun la calit in ulei.

Se calesc pana ceapa luceste iar carnea nu mai are acea culoare roz.

Apoi se adauga boia si se omogenizeaza in ulei, imediat se pune 1 cana de apa ( nu e bine ca boiaua sa se caleasca, deoarece se face amara).

Se adauga sare si piper dupa gust, iar daca puiul nu e de casa se poate pune si putina vegeta. Apoi se mai adauga 4 pahare de apa ( de 200 ml).

Se fierbe la foc mic si cu capac timp de 45 minute ( timpul difera in functie de tipul de carne, deci e de preferat ca la 30 minute sa fie verificata carnea). In ultimele 10 minute  lasati tocanita sa fiarba la foc tare si fara capac.

Cand este gata se pune ingroseala (lapte rece cu faina), se ia de pe foc se lasa sa se stampere si apoi se incorporeaza ingroseala si se da din noul la foc pt 2-3 minute. Tot atunci se adauga si frunzele de patrunjel taiate marunt.

Se serveste cu mamaliguta rece.

Pofta buna.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s