Tocanita de pipote


Înainte de a începe să le gătesc, am petrecut zece minute verificându-le și spălându-le sub jet de apă. Se întâmplă ca după curățarea industrială să rămână impurități pe care nu le vrea nimeni în mâncare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ingrediente:

  • 600 de grame de pipote
  • o cutie mică de roșii sau bulion
  • sare, piper, boia si cimbru uscat
  • 5 cepe
  • 2 catei usturoi
  • ulei
  • 1 lingurita zahar

Preparare:

Am tocat trei cepe și doi căței de usturoi. Le-am pus la sotat într-o lingură de ulei și trei de apă, la foc mic, sub capac.

După ce s-au înmuiat, am pus pipotele în oală și peste ele, alte două cepe, tăiate-n sferturi. Asta pentru ca sosul să fie mai dulce și mai consistent. Am pus capacul pe oală și am lăsat mâncarea să fiarbă la foc mic, aproape o oră.

Am pus condimentele peste roșii, pe care le-am zdrobit apoi cu blenderul. Am mai pus în sos o linguriță de zahăr.

Am amestecat sosul de roșii cu sos din oală, pentru a-l tempera (diferențele de temperatură duc la întărirea cărnii) apoi l-am turnat peste pipote. Am pus capacul pe oală din nou și am mai lăsat mâncarea să fiarbă încet încă o oră.

La final am pus frunze de patrunjel maruntite. Se poate servii cu mamaliguta.🙂

Spor si Pofta!


Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s