Orez prajit chinezesc


IMG_1871O reteta super delicioasa. Reteta originala se face in tigaie, pentru a fi orezul mai prajit, insa eu am facut in cantitate mult mai mare (deoarece am gatit si pentru parinti) si a trebuit sa prajesc in cratita, si va dati seama ca nu sa prajit suficient, insa a fost foaaaaaaaaaaaaaarte gustos, o recomand cu drag.🙂

Ingrediente:

  • 200g orez cu bob lung, sare, vegeta
  • 400g  piept de pui file
  • 6 linguri sos de soia
  • 250g ciuperci albe mici
  • 1 ardei gras verde, 1 ardei rosu mic
  • 1/2 legatura de ceapa verde
  • 6 linguri ulei
  • sare si piper negru macinat

Prepararea:

1. Se spala bine orezul sub jet de apa. Se da in clocot apa cu sare, iar apoi se adauga orezul si se fierbe (vedeti instructiunile de pe ambalaj). Dupa ce sa fiert se spala orezul cu apa rece pentru a nu fi lipicios, si se condimenteaza din nou cu putina sare si vegeta dupa gust.

IMG_1857

2. Se spala carnea, se usuca prin stergere si se taie transversal fasii subtiri. Fasiile de carne se dau prin sosul de soia si se lasa la marinat, la rece pentru aproximativ 30 min.

3. Se curata ciupercile si se taie felii, daca sunt champioane se pot folosi si coditele. Se taie ardeii in patru, se indeparteaza semintele si cotorul, apoi se taie cubulete. Apoi  se curata ceapa si se taie rondele ( eu nu am avut ceapa verde si bineinteles nici timp sa merg la piata si am folosit ceapa uscata alba taiata marunt).

IMG_1855

4. Se scot fasiile  de carne din marinata, se scurg putin, iar marinata se pastreaza. Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie adanca (wok), se adauga fasiile de carne si se prajesc timp de 5 minute. Dupa aceasta, fasiile se scot si se mentin calde.

IMG_1851

5. Restul de ulei se incinge in tigaie si se prajesc legumele la foc rapid timp de 3 minute, miscand continuu tigaia. Se adauga restul de marinata si puteti folosi si 2 linguri de vin sec daca va place.🙂

IMG_1859

6. Se adauga fasiile de carne si orezul, se condimenteaza cu sare si piper, iar apoi intreg amestecul se incalzeste/prajeste.

P.S.: daca respectati cantitatea va iesi un orez prajit exact ca si cel chinezesc, insa eu deoarece am facut o cantitate mult mai mare si nu am mai putut folosi tigaia, am continuat in cratita, de aceea orezul meu nu e prajit.(ve-ti observa la aspect, insa ca si gust oricum a fost extrem de bun, si desi am gatit cantitate mare, nu a ajuns si pe a-2-a zi.)😛

Spor si pofta buna!

IMG_1871

IMG_1864IMG_1867

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s