Tocanita de cartofi cu costita afumata


Această prezentare necesită JavaScript.

Aceasta reteta am gustat-o la socara mea , si mi-a placut foarte mult si de atunci o am in lista mea de bucatarie. Ea este o bucatareasa foarte buna, mai ales in ceea ce priveste retetete de mancaruri cu carne.:D. Cei care o cunosc stiu de ce. Oricum v-o recomand cu siguranta ca este o reteta bine reusita.

Cantitate: 3-4 persoane
Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 ardei gras rosu
  • 6 cartofi potriviti ca marime
  • costita afumata
  • bulion / rosii
  • condimente (sare, piper, vegeta, boia, coriandru, oregano, foi de dafin)
  • frunze de patrunjel si leustean

Mod de preparare:

Costita se taie bucati potrivite, se caleste putin in ulei, apoi se calesc legumele: ceapa, morcovul, ardeiul, tocate marunt la foc mic.

Cand s-au calit, se adauga apa, se lasa la fiert pana cand morcovii sunt fierti de jumatate, apoi se pun cartofii taiati cuburi sau feli cum va plac – mie imi plac cuburi, mi se pare mai estetic. O data cu cartofii se pot pune si condimentele. Cand cartofii sunt patrunsi se adauga bulionul.

La final se pun frunzele taiate marunt si se poate face ingrosala daca va place. Ingrosala se poate face cu lapte rece si 1 sau 2 linguri de faina amestecate. Se ia tocanita de pe foc; se pune intr-o farfurie laptele si faina, si se pune peste treptat zeama din tocanita, apoi se toarna toata in cratita si se da din nou la foc 2 min.

Pofta buna!

2 comentarii

2 thoughts on “Tocanita de cartofi cu costita afumata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s