Crema de zahar ars


Crema de zahar ars

Din aceata compozitie, ies 5 portii.

Ingrediente:

 – 1 l lapte

– 5 oua

– 200 gr zahar

– 1 plingura esenta de vanilie

– 10 linguri zahar pt caramel

Preparare:

– Se caramelizeaza zaharul la foc foarte mic, pana ajunge sa aiba o culoare aurie. Se tapeteaza cu el 5 boluri termorezistente (de 250 ml), inclusiv pe margini. Se lasa la racit. Se poate topi si individual, cate 2 linguri in fiecare vas, e mai usor asa, doar sa va asigurati ca vasele rezista. (Daca le puneti pe aragaz, sigur nu, insa la cuptor sau plita electrica, da.)

– In acest timp se bat ouale cu zaharul si cu esenta de vanilie, pana zaharul se topeste. Se adauga treptat laptele si se incorporeaza bine.

– Cand formele sunt reci se toarna compozitia de lapte in ele.

– Se pun formele intr-o tava si se toarna apa calduta in tava, astfel incat sa ajunga la jumatatea formelor (bain-marie). Se da tava la cuptor la 150C pentru 1 ora si apoi inca 15 minute la 170C, s-ar putea sa fie diferente de la cuptor la cuptor. Dar se poate verifica, deoarece la final trebuie sa fie ca si raciturile ( la miscarea bolului sa tremure. :P)

– Se dezlipeste de margini cu o lingura de lemn sau cu un cuti. Se lasa la racit si apoi se dau la frigider.

– Cand le serviti, le rasturnati pe cate o farfurioara. Se pot decora cu frisca.

Pofta buna!

Crema de zahar ars

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s