Dulceata de prune


Unul dintre cele mai populare şi mai la îndemână gemuri (sau dulceţuri), gemul de prune se remarcă prin gustul puternic, dulce-acrişor. Ideal pentru realizarea prăjiturilor tradiţionale, a fursecurilor şi a cornuleţelor, gemul de prune este obligatoriu pentru cămara “de iarnă”.

Această prezentare necesită JavaScript.

In aceasta toamna am gasit reteta aceasta cu scortisoara si lamaie si sa stiti ca are un gust deosebit. Sotul o adora. Zicea: „O ….sa sti ca nu vreau sa faci dulceata de prune ca asa m-am saturat de ea in copilarie, fa ceva mai nou.”I-am zis ca e o reteta noua si o sa ii placa. Cand a gustat-o nu a crezut ca e de prune. Asa ca pentru la anul mi-a zis sa imi pun in plan sa fac o cantitate mai mare.:d

Timp de preparare: 2 ore

Ingrediente:

  • 3 kilograme de prune
  • 1,5 kilograme de zahăr
  • 1 lingurita scortisoara
  • zeama de la 1 lămâie

Preparare:

Spălaţi prunele şi îndepărtaţi-le codiţa.

Scoateţi sâmburii fructelor şi stropiţi-le cu zeama de lămâie.

Puneţi în straturi zahărul şi prunele în oala pentru fiert.

Lăsaţi fructele acoperite, la rece, până a doua zi când îşi vor lăsa zeama.

Sterilizati borcanele.

Puneţi la fiert prunele. Adaugati scorţişoara.

Fierbeţi timp de aproximativ 45 de minute din momentul în care dau în clocot, amestecând din când în când.

Luaţi oala de pe foc, turnaţi gemul fierbinte în borcanele încălzite.

Astupaţi borcanele cu capac, acoperiţi-le cu o pătură şi lăsaţi-le să se răcească până a doua zi.

Borcanele cu gem de prune se păstrează în spaţii răcoroase, reci şi întunecoase.

Spor la treaba!

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s