Dulceata de gutui


Una dintre cele mai parfumate conserve de sezon, dulceaţa de gutui este o bucurie pentru toate simţurile. Gustul unic, dulceaţa inconfundabilă şi culoarea deosebită vă vor încălzi zilele anotimpului rece.

Această prezentare necesită JavaScript.

Timp de preparare: 2 ore

Porţii: aproximativ 2-2,5 kilograme

Ingrediente:

  • 6 gutui mari
  • 2 lămâi
  • seminţele dintr-un baton de vanilie sau 3 plicuri de zahăr vanilat
  • 700 grame de zahăr

Preparare:

Sterilizati borcanele şi păstraţi-le la cald.

Spălaţi bine lămâile şi ştergeţi-le cu un prosop.
Răzuiţi coaja galbenă a lămâilor.

Extrageţi sucul lămâilor.

Curăţaţi gutuile de coajă şi îndepărtaţi-le cotorul.

Treceţi gutuile prin răzătoarea mare sau tocaţi-le în robot.

Stropiţi gutuile imediat cu zeama de lămâie.
Puneţi la fiert 2 căni de apă, zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.

După ce zahărul s-a topit şi prinde a se lega într-un sirop, adăugaţi gutuile rase împreună cu zeama de lămâie.

Fierbeţi la foc mediu aproximativ 1 oră, până când spuma formată la suprafaţă dispare.

Turnaţi dulceaţa fierbinte în borcanele calde.

Astupaţi borcanele cu capace şi acoperiţi-le şi lăsaţi-le să se răcească aşa până a doua zi.

Spor la treaba!

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s