Scoici


Aceasta reteta este preferata noastra si ne place sa o facem deoarece nu ii prea intalnita prin case de sarbatori. Insa necesita timp de aceea o fac doar de sarbatori. Spre deosebire de alte prajituri este la fel de buna si peste cateva zile daca este pastrata intr-un castron cu folie pe el.

Dificultate: medie

Timp: 5-6 ore

Ingrediente:

  • 1 margarina
  • 500 g faina
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • zeama de la 1 lamaie
  • 50 g margarina sau unt pentru topit
  • 14 linguri zahar
  • miez de nuca (jumatati daca se poate)

Preparare:

Margarina se amesteca cu faina si se freaca bine pana se incorporeaza, apoi se adauga galbenusurile de la oua, smantana si jumatate din zeama de lamaie.

Se framanta toate pana ce aluatul devine vascos.

Se imparte aluatul in 6 bucati.

Se ia pe rand cate o bucata, se intinde subtire de 0,5 cm si se unge cu margarina topita. Se face sul. Asa se fac toate cele 6 bucati, se pun pe un curpator si se pun la frigider pentru 1 ora.

Intre timp luam albusurile ramase si le batem impreuna cu cele 14 linguri de zahar, se bate pana devine tare, iar la urma se pune cealalta  jumatate de zeama de lamaie.

Dupa ce a trecut 1 ora se scoate pe rand cate 1 sul de la frigider, se taie bucati mici, apoi se ia fiecare bucata si se intinde, se pune pe ea 1 lingurita de albus si 1 miez de nuca.

Apoi se iau cele 2 capete, se strang luand forma unei scoici sau a unei barcute (cum le mai zice la prajituri).

Apoi se pun in tava si se dau la cuptor la foc mic in prealabil incins, pana se fac putin roz, aproximativ 20 minute.

          

Apoi se iau si se dau prin zahar pudra. Cand sau racit se pun intr-un castron una peste alta si se acopere cu folie, pentru a nu se usca si intari.

Pofta buna!

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s