Aceasta prajitura a adus-o in casa sora mea, inca de cand eram mica si deoarece nu stia cum se numeste, i-am pus numele surorii mele: Maria. :P. Bineinteles, am mai adaptat-o dupa placerea mea (dupa mine nu exista prajituri mai putin bune ci doar le lipseste ceva ingrediente). Asa si cu aceasta prajitura, era asa… o prajitura clasica, insa am adaugat cateva ingrediente sa fie adorabila. 🙂
Blat:
7 oua
170gr. zahar
1 praf de copt
2 linguri cacao
6 linguri faina
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul dupa care se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor. Albusurile se bat separat si se adauga la final cu restul compozitiei. Se da la cuptor si ca orice blat, pentru a fi gata trebuie sa treaca testul scobitorii.
Crema:
800 ml lapte
1 lingura esenta vanilie
2 linguri de faina
1 plic budinca vanilie
3 galbenusuri
1 unt
200gr. zahar
Se pune laptele la fiert impreuna cu esenta de vanilie. Intr-un bol se amesteca continutul plicului de budinca la care se adauga faina. Se pune peste el cateva linguri de lapte pentru omogenizare (asa cum se procedeaza la o budinca obisnuita) iar cand laptele fierbe se incorporeaza aceasta in el si se amesteca continuu. Cand se ingroasa, se ia de pe foc, se adauga galbenusurile si se amesteca bine apoi se da la rece.
Untul se stoarce de zer, apoi se amesteca cu zaharul ( zaharul trebuie sa fie fin pentru a se incorpora usor). Cand budinca este aproape rece, se adauga in ea untul cu zahar si se mixeaza pentru 2 minute pentru a se omogeniza.
Aceasta crema se intinde peste blatul racit.
Glazura:
3 albusuri
150gr. zahar
zeama de lamaie
50 gr. ciocolata
Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana devin tari. Apoi se adauga putina zeama de lamaie si se mai mixeaza 2 minute. Se da la rece pentru 1 ora dupa care se poate aseza peste crema.
Deasupra se pune ciocolata razuita sau taiata marunt.
Spor si pofta buna!