Blat:
5 oua
1 pahar si jumatate zahar
3 linguri cacao
3 linguri faina
1 lingura esenta de rom
200gr. cocos
Se desparte albusul de galbenus iar galbenusul se mixeaza cu jumatate din zahar apoi se adauga esenta, cacao si faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde in tava (nu va fi lichida, ci va fi o compozitie ca a ciocolatei de casa).
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar, apoi se incorporeaza usor nuca de cocos.
Apoi se intinde in tava peste compozitia de cacao.
Se da la foc pana trece testul scobitorii.
Glazura:
200 ml frisca lichida
160gr. ciocolata
0 nuca de unt
Frisca lichida se pune intr-o cratita la foc mic si se adauga ciocolata bucati; se amesteca pana se topeste fara ca frisca sa fiarba. Dupa ce sa topit se adauga untul si se ia de pe foc. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se lasa la rece aproximativ 1 ora, pana se ingroasa. ( ideea este sa nu fie ca apa ci putin mai groasa, deoarece altfel nu va sta pe blat). Apoi se intinde peste prajitura, iar cand se raceste complet se va intari complet.
Spor si pofta buna!