Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata (Bounty bars)


IMG_2752

Blat:

5 oua

1 pahar si jumatate  zahar

3 linguri cacao

3 linguri faina

1 lingura esenta de rom

200gr. cocos

Se desparte albusul de galbenus iar galbenusul se mixeaza cu jumatate din zahar apoi se adauga esenta, cacao si faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se intinde in tava (nu va fi lichida, ci va fi o compozitie ca a ciocolatei de casa).

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar, apoi se incorporeaza usor nuca de cocos.

IMG_2741

Apoi se intinde in tava peste compozitia de cacao.

IMG_2743

Se da la foc pana trece testul scobitorii.

Glazura:

200 ml frisca lichida

160gr. ciocolata

0 nuca de unt

IMG_2745

Frisca lichida se pune intr-o cratita la foc mic si se adauga ciocolata bucati; se amesteca pana se topeste fara ca frisca sa fiarba. Dupa ce sa topit se adauga untul si se ia de pe foc. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Se lasa la rece aproximativ 1 ora, pana se  ingroasa. ( ideea este sa nu fie ca apa ci putin mai groasa, deoarece altfel nu va sta pe blat).  Apoi se intinde peste prajitura, iar cand se raceste complet se va intari complet.

Spor si pofta buna!

IMG_2751

 

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s