Prajitura cu mere(SUPER)


Aceasta reteta am gasit-o pe internet si sa dovedit a fi foarte buna. Este cea mai buna reteta cu mere pe care am incercat-o, si v-o recomand cu placere. Pana sa gasesc aceasta reteta nu prea imi facea placere sa fac prajitura cu mere deoarece nu imi placeau, insa de cand am incercat reteta aceasta o fac ori de cate ori ne trebuie ceva dulce. Nu e scumpa si se face repede!

Cantitate: pentru o tava medie

Dificultate:  scazuta

Ingrediente blat:

  • 5 oua mari
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana ulei
  • 11 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilinat (puteti pune si coaja de lamaie sau portocala)

Ingrediente unplutura:

  • 1 kg mere
  • 200 gr zahar
  • scortisoara dupa  gust
  • 3 linguri pesmet/gris

Mod de preparare:

Se freaca bine ouale (nu se bat) cu zaharul si zaharul vanilinat, apoi se toarna treptat uleiul, iar la urma faina si praful de copt. Compozitia va iesi moale, sa nu va speriati😀

Merele se curata de coaje, se razalesc, se storc foarte bine, se amesteca cu zaharul, scortisoara si pesmetul/grisul.

Se pune in tava hartie de copt, se toarna putin mai bine de jumatate din compozitia de blat, apoi se pun merele peste tot, apoi se toarna compozitia de blat ramasa. Pune-ti peste tot cate putin. Daca nu va ajunge blatul, nu va speriati (asa am patit eu prima data, pana am invatat cum sa impart aluatul), faceti doar niste linii peste mere, deoarece merele oricum se lasa si intra in primul strat de blat. Se da la cuptor incins la foc mediu.

Cand este rece, se taie ce forme doriti (eu le tai cuburi) si se orzeaza cu zahar pudra.

Sa aveti pofta!

1 comentariu

One thought on “Prajitura cu mere(SUPER)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s