Prajitura cu mac si crema de vanilie


Prajitura Toska

Aceasta prajitura nu este greu de facut insa dureaza mai mult, dar merita efortul pentru ca e super delicioasa.🙂

Ingrediente pentru blat:
– 6 albusuri
– 180g zahar
– 100g mac
– 80g faina
– 3 linguri nuca de cocos
– 1 praf de copt

Preparare Blat:

Incingem cuptorul la 180°C, si pregatim tava cu hartie de copt. Apoi batem albusurile spuma, pana sunt o supma tare apoi  adaugam incet zaharul si  amestecam cu mixerul la viteza mare pana avem o spuma lucioasa, care nu cade din bol daca il intoarcem cu capul in jos. Apoi continuam  cu spatula si adaugam restul ingredientelor, amestecand cu spatula de sus in jos, incercand sa nu scoatem aerul din compozitie. Turnam apoi totul in tava pe care am pregatit-o, nivelam cu spatula si dam la cuptor 20-30 min sau pana trece testul scobitorii.

Prajitura ToskaPrajitura Toska
Prajitura Toska Prajitura Toska

Ingrediente pentru crema:
– 6 galbenusuri
– 180g zahar
– 3 linguri cu varf de amidon
– 250ml lapte
– 200g unt moale
– 1 lingurita esenta de vanilie

Preparare crema:

Galbenusurile impreuna cu zaharul le amestecam cu mixerul la viteza mare pana avem o crema groasa. Separat batem bine laptele caldut cu amidonul (pentru a nu se face cocoloase) si le adaugam peste galbenusuri. Punem vanilia si amestecam, apoi punem toata compozitia intr-un bol termorzistent, pe care il asezam peste o oala cu apa* si punem totul pe foc. Amestecam la foc mic pana crema se ingroasa ca o budinca. Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca, panand peste vas o folie alimentara, ca sa nu faca scoarta.

*In cazul plitelor electrice, crema se poate face direct pe plita si nu la aburi, insa pt plita pe gaz, trebuie facuta pe baie de aburi pt a nu se arde sau a se face tot cocoloase.

Separat, spumam untul impreuna cu 2 linguri de zahar ( cu mixerul), apoi adaugam crema, care trebuie sa fie complet rece inainte de a fi incorporata cu untul. Amestecam tot, turnam crema peste blatul rece, nivelam cu spatula si lasam o ora la rece pana crema e bine legata.

 

Prajitura Toska  Prajitura Toska   Prajitura Toska  Prajitura Toska

Ingrediente pentru sirop si stratul de biscuiti:
– 300g biscuiti
– 200g zahar
– 100ml apa

Preparare strat de biscuiti:

Intr-o cratita cu fund dublu, punem zaharul si il tinem la foc mic pana incepe sa se caramelizeze si este auriu/maroniu. Nu lasati zaharul sa se arda, pentru ca altfel siropul va fi foarte amar. Cand zaharul e caramelizat, tragem cratita de pe foc, turnam apa (nu va speriata daca zaharul se strange si se intareste, isi revine cand il punem din nou pe foc) si punem din nou pe foc, amestecand pana zaharul e topit si siropul e gata. Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste stratul de crema. Daca siropul e caldut, tineti biscuitii mai putin, daca e rece, puteti sa ii tineti mai mult, depinde de cat de insiropata vreti sa fie prajitura. ( Biscuitii cumparati de mine au fost tari si a trebuit sa ii las mai mult in siropul cald.😛 )

Prajitura Toska Prajitura ToskaPrajitura Toska   Prajitura Toska

Ingrediente glazura:

– 200g ciocolata
– 100ml frisca lichida
– 100g unt
– o lingura de miere

Preparare glazura:

Le punem toate intr-o craticioara, amestecand la foc mic pana ciocolata e topita si toate ingredientele sunt amestecate si avem o glazura lucioasa (fierbem pana se ingroasa), apoi glazura o  turnam peste stratul de biscuiti si o nivelam cu spatula.

Prajitura este cu atat mai buna cu cat sta mai mult timp sa se aseze straturile, asa ca va sugerez sa o dati la rece peste noapte.

Prajitura ToskaPrajitura Toska
Prajitura Toska  Prajitura Toska

Pofta buna!

Prajitura Toska

 

 

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s