Eclere


Eclerul cu vanilie este o prajitura delicioasa si foarte populara. Se poate prepara atat pentru ocazii festive, cat si pentru o zi obisnuita cu familia sau prietenii.

     

Ingrediente:

Pentru eclere                  

  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 1 cana faina
  • 5 oua

Pentru crema:                                                                      

  • 600 ml lapte
  • esenta de vanilie Dr. Otker
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 3 oua

Mod de preparare:

Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe foc, adaugam faina si amestecam repede. Lasam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Cand s-a racit complet adaugam rand pe rand ouale, amestecand dupa fiecare cu o lingura de lemn pana cand ouale sunt bine incorporate.

Din aluatul astfel obtinut luam cu o lingura cate o biluta si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute.

Intre timp pregatim crema de vanilie. Punem pe foc jumatate din lapte (300ml) si esenta de vanilie Dr Otcker. Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate de lapte, deasemenea adaugam si jumatate din zahar (100 gr) si faina. Amestecam bine cu mixerul si trecem prin sita in laptele de pe foc.

Amestecam continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul ramas (100 gr) si incorporam usor in crema calda.

Dupa ce s-au copt eclerele, le lasam sa se raceasca, apoi le taiem capacelele, dar nu de tot si le umplem cu crema de vanilie si cu frisca daca doriti.

La final le glazuram cu ciocolata topita sau le pudram cu zahar praf.

Pofta buna!

          

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s