Compot de gutui


Această prezentare necesită JavaScript.

Am primit de la bunica de la tara din partea sotului o galeata plina de gutui si m-am gandit sa fac de toate, asa ca m-am pus pe treaba. Am facut si compot si Dulceata de gutui. Au iesit foarte bune.

Iata cum am procedat:

Ingrediente :

  • 2 kg gutui ( curatate de coaja si samburi ) taiate cubulete
  • 1,4 kg zahar
  • 2 l apa
  • 2 lamai
  • 1 baton scortisoara
  • 2 bucati cuisoare in fiecare borcan
  • 1 esenta vanilie Dr. Otker
  • salicil sau praf conservant

Preparare :
Gutuile curatate si taiate le tinem in apa rece. Ele se oxideaza foarte repede de altfel, dar nu trebuie sa va faceti griji , in momentul in care le veti pune in siropul fierbinte ele isi vor recapata culoarea .
Intr-o cratita punem 2 l apa la fiert impreuna cu 1,4 kg zahar , 1 baton scortisoara , zeama de la cele 2 lamai si coaja de la 1 lamaie. Cand apa da in clocot adaugam bucatile de gutui si lasam sa fiarba in sirop 2-3 clocote. Oprim din fiert si adaugam batonul de vanilie( sau esenta, cum aveti). Scoatem apoi din sirop gutuile intr-un vas si punem fructele in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 bucati cuisoare si un varf de cutit de praf conservant (sau salicil). Turnam peste fructe siropul fierbinte, capsam borcanele si le-am pus la sterilizat la bain -marie inca 30 minute. Am lasat borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert si le-am acoperit cu un prosop.

Spor la treaba!

1 comentariu

One thought on “Compot de gutui

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s