Compot de gutui


Această prezentare necesită JavaScript.

Am primit de la bunica de la tara din partea sotului o galeata plina de gutui si m-am gandit sa fac de toate, asa ca m-am pus pe treaba. Am facut si compot si Dulceata de gutui. Au iesit foarte bune.

Iata cum am procedat:

Ingrediente :

  • 2 kg gutui ( curatate de coaja si samburi ) taiate cubulete
  • 1,4 kg zahar
  • 2 l apa
  • 2 lamai
  • 1 baton scortisoara
  • 2 bucati cuisoare in fiecare borcan
  • 1 esenta vanilie Dr. Otker
  • salicil sau praf conservant

Preparare :
Gutuile curatate si taiate le tinem in apa rece. Ele se oxideaza foarte repede de altfel, dar nu trebuie sa va faceti griji , in momentul in care le veti pune in siropul fierbinte ele isi vor recapata culoarea .
Intr-o cratita punem 2 l apa la fiert impreuna cu 1,4 kg zahar , 1 baton scortisoara , zeama de la cele 2 lamai si coaja de la 1 lamaie. Cand apa da in clocot adaugam bucatile de gutui si lasam sa fiarba in sirop 2-3 clocote. Oprim din fiert si adaugam batonul de vanilie( sau esenta, cum aveti). Scoatem apoi din sirop gutuile intr-un vas si punem fructele in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 bucati cuisoare si un varf de cutit de praf conservant (sau salicil). Turnam peste fructe siropul fierbinte, capsam borcanele si le-am pus la sterilizat la bain -marie inca 30 minute. Am lasat borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert si le-am acoperit cu un prosop.

Spor la treaba!

Anunțuri
Un comentariu

Un gând despre „Compot de gutui

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s