Sirop de visine


Această prezentare necesită JavaScript.

Ingrediente:
  • 3 kg visine
  • 1,5 kg zahar
  • 1 cana apa
  • szalicil (conservant)
Preparare:

Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi si se pun cu zaharul peste ele sa stea de seara pana dimineata, apoi se pun la fiert cu apa;

Dupa 5 minute de clocote mici, se trece totul prin strecuratoare si se aduna in vasul pentru dulceturi si se pune din nou la fiert;

Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn si cand zaharul s-a topi, se mareste focul, mai lasam sa clocoteasca 5 minute, luam spuma si repetam operatia, pana se leaga siropul.

Se amesteca un varf de cutit de Szalicilat in zeama de sirop.

Cand siropul este gata, se pune in sticle mici, gata pregatite, se leaga cu celofan sau cu capac si se aseaza in camara.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s