Salata de beof


Această prezentare necesită JavaScript.

Ingrediente:

– 520g piept curcan

– 320g morcov

– 700g cartofi

– 400g mazare in conserva

– 5 castraveti murati

– sare dupa gust

– vegera

– apa pentru fiert zarzavat

– maioneza facuta in casa

Pentru maioneza
– 2 galbenusuri

– 1 lingurita cu varf mustar

– Sare dupa gust

– Ulei

– Gogosar, morcov si castravete, pentru ornat

Mod de preparare:

Curatam si spalam pieptul de curcan.

Curatam morcovul, il spalam impreuna cu cartofii pe care ii lasam in coaja.

Punem intr-o oala apa, adaugam 1 lingura de vegeta si o punem pe foc. Cine nu agreaza vegeta, sa o excluda si sa foloseasca sare ca inlocuitor.

Punem in oala la fiert pieptul de curcan, adaugam  morcovul si lasam sa fiarba 35-40 minute, sau pana sunt fierte atat pieptul cat si zarzavaturile.

Dupa ce s-au fiert, scoatem zarzavatul si pieptul din oala cu o spumiera, si le punem intr-un strecurator la scurs si racit.

Dupa ce s-a scurs si racit, taiem marunt pieptul de curcan.

Taiem si zarzavaturile in cubulete marunte. Le puteti da prin razatoare, insa mie imi plac mai mult taiate.

Punem la fiert si cartofii, intr-o oala cu apa si sare. Lasam la fiert circa 30 minute. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem si ii lasam la scurs si racit.

Decojim cartofii si ii taiem cubulete marunte.

Castravetii murati, ii scoatem din borcan,  ii trecem pe sub un jet de apa, ii taiem cubulete marunte si ii punem la scurs.

Mazarea o scoatem din conserva si o punem la scurs intr-un strecurator.

Intr-un castron, punem doua galbenusuri 2 lingurite de mustar, un praf de sare si mixam putin, apoi turnam ulei cu sticla, putin cate putin, mixand incontinuu, pana obtinem cantitatea dorita de maioneza.

Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, le punem toate intr-un castron mare, adaugam sare dupa gust, amestecam, adaugam maioneza (in cantitatea dorita de fiecare) si amestecam din nou. Atentie nu uitati sa mai pastrati putina maioneza si pentru ornat.

Dupa ce salatica este gata, o punem intr-un recipient, intindem deasupra un strat subtirel de maioneza si ornam cu castravete, gogosar, morcov sau orice altceva dorim, dupa placul si gustul fiecaruia.

Eu de sarbatori am facut mai multa compozitie si am pus in 2 castroane si am ornat diferit.

Pofta buna!

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s