Pizza


Aceasta reteta e cea mai delicioasa pizza de casa pe care am gustat-o vreodata.🙂 Am mai facut diferite retete de pizza dar aceasta este cea mai reusita, va sfatuiesc ca o incercati si nu ve-ti regreta😀

IMG_2052

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • apa calduta cat cuprinde
  • 4 linguri ulei de masline
  • putina sare

Pentru umplutura:

  • sos – bulion + ulei masline + sare + piper + oregano
  • sunca felii subtiri
  • ciuperci
  • porunb
  • ceapa
  • orice alte ingrediente ce va plac pe pizza
  • mozzarela sau cas de vaca

Portii: din aceste cantitati ies aproximativ 8 bucati de pizza de marimea unei tigai (vezi poze).

Compozitia:

Se pune faina intr-un bol impreuna cu sarea. Drojdia se inmoaie intr-o cana cu apa calduta. Apoi se toarna peste faina si se completeaza cu apa calduta pana devine un aluat usor de framantat. Se amesteca bine timp de 5 min apoi se adauga uleiul si se amesteca putin pana se incorporeaza si nu se mai lipeste de maini.

Se lasa la dospit pana se pregatesc ingredientele pentru umplutura.

Se taie sunca, ciupercile, toate ingredientele se pregatesc, si se face sosul cu care se va unge aluatul. Toate trebuie sa fie pregatite. Se da prin razatoare mozarela sau cas-ul.

IMG_2046

IMG_2049

 

 

 

 

 

 

Apoi se ia o mana plina de aluat si se intinde rotund pe un fund de lemn. Se pune tigaia pe foc ( tigaia trebuie sa fie groasa in perete, daca e subtire se pune plita sub ea) si se unde cu putin ulei. Dupa ce sa incalzit se pune blatul in ea si se modeleaza dupa tigaie ( daca e unsa bine tigaia, se modeleaza usor dupa forma tigaii) si se lasa la rumenit timp de aproximativ 5-10 minute (depinde de taria focului, vezi foto), apoi se intoarce pe partea cealalta.

IMG_2047IMG_2050

 Dupa ce se rumeneste si pe partea aceea, se ia de pe foc,  se unge cu sosul preparat, apoi se aseaza ingredientele, sunca, salam, ciuperci, porumb, oua, etc.  si la urma mozzarela/cas-ul ras.

IMG_2057 IMG_2060IMG_2059

Apoi se da la cuptor-ul incins (se poate aseza in tava cuptorului ).

In 5 -7 minute se poate scoate. Se poate servii cu ketchup sau sos de usturoi cu smantana.

Spor si Pofta buna!

IMG_2074IMG_2079

IMG_2052

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s