Oua umplute


Această prezentare necesită JavaScript.

Ingrediente:

10 oua

Pentru umplutura:
– 250g sunca de pui afumata
– 50 g cascaval
– Sare si piper, dupa gust

– Frunze de patrunjel pentru ornat

Pentru maioneza:
– 1 lingurita mustar
– 1 galbenus  de ou crud
– Un praf de sare
– 2 linguri smantana
– Ulei

Compozitia:

Punem ouale la fiert pentru 5- 7 minute la foc mediu si punem putina sare in apa, pentru ca ouale sa nu crape.

Taiem sunca si dam cascavalul prin razatoare.

Pentru prepararea maionezei punem intr-un bol 1 lingurita mustar, 1 galbenus de ou si un praf de sare. Amestecam cu o lingura de lemn, dupa care turnam ulei putin cate putin si amestecam  intr-o singura directie, pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.

Peste maioneza obtinuta punem 2 linguri de smantana si amestecam pana se incorporeaza complet.

Dupa ce ouale s-au racit, le taiem in 2 pe lung, scoatem galbenusurile, le mai scobim putin in interior cu un cutit – daca este nevoie. Pentru a avea stabilitate pe platou si pentru a nu se inclina in parti; in partea bombata din exterior a oului, taiem o bucatica mica din albus, astfel incat sa devina plata si sa aibe stabilitate.

Galbenusurile pe care le scoatem din ou si partile ce pica de la indreptare, le punem intr-un castron si le pisam foarte marunt cu furculita, adaugam cubuletele de sunca si amestecam totul pana la omogenizare. Adaugam peste compozitia rezultata 2-3 linguri din maioneza preparata in prealabil si amestecam – intr-un singur sens pentru a nu se taia – pana se incorporeaza complet.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, amestecam din nou si gata, aceasta este umplutura pentru oua.

Luam fiecare jumatate de ou in parte si il umplem cu cate o lingura cu varf din umplutura. Asezam ouale pe un platou frumos ornat – un efect frumos, pentru o masa festiva, ar fi sa folositi un pat de salata verde creata – deasupra oualor umplute presaram cascaval ras.

Printre ouale umplute turnam restul de maioneza. (Eu fac asa pentru sotul meu, insa daca ar fi dupa mine as face o cantitate mica de maioneza cat sa pun in umplutura si as aseza ouale singure pe platou, deoarece ouale sunt destul de grele pentru stomac si maioneza cham forteaza nota, insa fiecare face dupa cum doreste.:D)

Spor la traba si Pofta buna!

1 comentariu

One thought on “Oua umplute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s