Aripioare crispy


IMG_1749Aceasta reteta este foarte gustoasa, si rapida. Daca nu iti plac hot😛 poti sa le faci simple si adaugi putin de boia dulce in schimb.

Ingrediente:

  • 500 grame aripioare de pui
  • 2 ouă mari
  • 3-4 linguri de făină
  • 300 grame de fulgi de porumb
  • ardei iute măcinat ( boia iute) – 2 lingurite
  • ulei
  • condiment pentru pui sau vegeta ( un varf de lingurita)
  • sare
  • piper negru măcinat

Preparare:

Pentru început aripioarele se spală bine de tot sub jet de apă rece după care sunt tăiate în cele trei bucăți iar vârfurile se aruncă (le puteti face si pe acestea doar  sa nu  le serviti musafirilor :P). (Eu iau de la fragedo deoarece sunt deja taiate si fara varf). Acestea se pun într-un castron amestecate cu boia iute, putina vegeta sau condiment de pui, sare și piper dupa gust si putin ulei. Se lasă la frigider pentru 2 ore.

Mai apoi se pregătesc 3 farfurii adânci. În prima se pune făina, în a doua ouăle bătute și amestecate iar în ultima fulgii de porumb zdrobiți (se pot zdrobi cu sucitorul) , e indicat sa mai lasati cateva si intregi printre, daca nu sunt foarte mari deoarece au un aspect mai frumos.

Aripioarele se scot din frigider și se dau pe rând prin fiecare farfurie.

Într-o tigaie adâncă se pune ulei (floarea soarelui, masline, palmier, dupa preferinte si buget :P) cam de un deget si jumătate și se dă focul pe mediu. Aripioarele se prăjesc până devin complet aurii.

Se servesc calde cu un sos bun la alegere (maioneză, usturoi, sos de roșii, etc.)

Pofta buna!

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s