Tips and tricks pt blaturi rapide si pufoase!

Salut,

Exista 2 pasi importanti pt ca un blat sa va iasa cu siguranta. Va spun ca mie, desi mi s-a intamplat sa cumpar oua mai putin proaspete, care nu mi s-au batut bine, daca am aplicat aceste metode, totusi a iesit un blat bun.🙂

1. Pt a avea succes sigur la orice blat si pt a il bate mai rapid si mai usor, intotdeauna bateti albusul separat de galbenus, pana este tare si apoi adaugati zaharul treptat in albus; se mai bate putin pana se intareste, dupa care se poate adauga galbenusul care e amestecat separat cu restul ingredientelor, dupa caz ( faina, praf de copt, cacao, nuca macinata etc)

*Acest mod de preparare se poate aborda pt orice blat care presupune folosirea de oua intregi.

2. Inca un plus in acest proces il aduce zaharul pudra. Eu il folosesc la orice blat sau crema, iar rezultatele sunt pe masura: albusurile se bat instant si nu ajung sa se inmoaie (lase) pana se topeste zaharul, mai ales ca se mai intampla sa ai in casa un zahar nu prea marunt.😛

Stiu ca daca e sa folosesti zahar pudra la toate prajiturile este mai costisitor, de aceea eu am adoptat o metoda care ma ajuta sa fac blaturile asa cum doresc dar si sa nu cheltuiesc bani in plus. Eu cumpar zahar normal, il cantaresc dupa reteta si apoi il dau prin aparatul de macinat cafea. E o rasnita electrica, cumparata din Kaufland foarte ieftin, dar care isi face treaba.🙂

*Eu folosesc zahar normal doar pt situatiile cand se pune pe foc la topit, in rest la toate retetele, inclusiv la creme la rece, folosesc zahar pudra.🙂

Spor la teaba si astept feedback-ul vostru!🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s