Fondant de zahar(pt. ornat torturi)


Această prezentare necesită JavaScript.

Aceasta reteta am primit-o de la cumnata mea si de cand o am nu incetez sa o folosesc la petreceri si ocazii. Cu ajutorul acestui fondant (e ca un martipan) am ornat tortul la ziua mea si am facut trandafiri din el; am ornat trotul ficei mele la ziua ei…..toata lumea a fost uimita si le-au placut foarte mult cum arata. Incercati si voi, iar daca nu va descurcati, scrieti-mi! In josul pagini atasez o trimitere pe youtube sa vedeti cum am invatat sa fac trandafirii.

Cantitate: pentru 1 tort mediu

Dificultate: ridicata

Ingrediente:

  • 1 lingura gelatina
  • 5 linguri apa rece
  • 1  esenta vanilie
  • 1 lingura margarina Rama (daca nu aveti puteti folosi si altceva)
  • 2 linguri miere
  • 5oo g zahar pudra
  • 300 g lapte praf (sau daca nu aveti, folositi amidon)

Mod de preparare:

Gelatina se pune in putina apa sa se imfoaie. Apoi se pune la baie de aburi impreuna cu cele 5 linguri de apa si esenta. Cand sa incalzit se adauga margarina si mierea. Cand sau topit se ia de pe foc (sa nu fiarba ca se strica gelatina) si se pune zaharul apoi se amesteca pana devine omogen. Apoi se pune la frigider de pe o zi pe alta sau cel putin 5-6 ore. Cand se ia de la frigider, se framanta bine folosind laptele praf sau amidonul pana nu se mai lipeste de maini, apoi se poate folosi.

Se pot adauga coloranti alimentari pentru a obtine diferite culori.

Pentru a imbraca un tort, fondantul se intinde pe o coala de hartie de copt la dimensiunea tortului (tortul se masoara cu o ata de la baza tortului din stanga pana la baza tortului din dreapta; matematic: 2 x inaltimea + raza)

Spor la treaba! 

pian

Aici vedeti cum se fac trandafirii cu acest fondant!

10 comentarii

10 gânduri despre „Fondant de zahar(pt. ornat torturi)

  1. Se poate folosi si pentru casuta lui Mos Craciun ( casuta facuta din turta dulce ?) sau pentru alte figurine speciale pt sarbatori? Nu este o compozitie prea tare? Daca este ,ce altceva as putea folosi?

  2. Buna ziua,
    Am si eu o intrebare: Se topesc acesti trandafiri? Am facut si eu din miere si lapte praf si se topesc daca ii tin la caldura. Va multumesc frumos.

    • Buna ziua,
      Da din pacate se topesc daca sunt tinuti la caldura :(, si aceasta se intampla la orice reteta de fondant de zahar, chiar si la cel cumparat din comert. Trebuie tinuti la frigider!
      Singurul fondant care nu se topeste este cel din martzipan, insa acela este greu de facut deoarece nu se gasesc ingredientele ( faina de migdale).
      O zi frumoasa. 🙂
      Lidia

    • Buna,
      Nu recomand modificarea ingredientelor, iar mierea de albine trebuie sa va asigurati ca ste una autentica, nu una din zahar ( din cele mai ieftine gasite in comert), deoarece altfel compozitia nu va mai iesi intocmai cum trebuie si se va modela mai greu sau se va rupe. Deci recomand respectarea materialelor si gramajelor. 🙂
      Spor,
      Lidia

  3. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, as well as the content!. Thanks For Your article about Fondant de zahar(pt. ornat torturi) | Lidys Kitchen .

Lasă un comentariu