Pancakes


Cumnata mea Alina a venit intr-o zi cu o reteta de pancakes si am zis sa o incercam. Au iesit super bune si pufoase, asa ca vi le recomand sa le incercati, mai ales ca se fac foarte rapid. Asa ca atunci cand aveti chef sa savurati ceva dulce dar nu aveti prea mult timp, asta e cea mai buna solutie.

Ingrediente:

  • 450g faina
  • 2 pliculete praf de copt
  • Un praf mic de sare
  • 3 oua
  • 6 linguri cu varf zahar tos
  • 450ml lapte
  • 3 lingurite margarina sau unt

Dulceata de zmeura si frisca pentru ornat si servit (se poate servi acest desert cu orice alt gem, ciocolata sau mai stiu eu ce topinguri sau creme, dar combinatia cu frisca si dulceata de zmeura este dementiala)

Mod de preparare:
Din aceasta compozitie mie mi-au iesit 11 pancakes. Intr-un castron mai mare, punem laptele, adaugam zaharul tos, ouale, un praf de sare, margarina si mixam totul cu mixerul pana la omogenizare.

Intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si adaugam acest amestec peste compozitia preparata mai inainte. Mixam din nou, de aceasta data cu blenderul vertical, pentru a obtine o compozitie cat mai fina si fara cocoloase.

Dupa ce am pregatit compozitia, incepem sa coacem clatitele. Luam o tigaie, preferabil de Teflon, o punem la incins, pe foc fara pic de ulei in ea, si luam din compozitia de clatite cate un polonic plin si turnam in mijlocul tigaii. Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii, atat cat trebuie, fara sa miscam noi tigaiam, ca la clatitele clasice.

Lasam clatita la prajit pe o parte pana ce se rumeneste, eu am remarcat ca in momentul in care ar trebui intoarsa pe cealalta parte incep sa apara la suprafata bulbuci. Atentie, se prajesc foarte repede, sa nu le ardeti, iar focul trebuie sa fie incet. Apoi se rumenesc si pe cealalta parte dupa care se pot unge cu ce gem sau creme doriti, sau puteti sa faceti asa cum am facut eu in forma de tort, mai multe una peste cealalta, cu gem intre ele si apoi pe deasupra topping de ciocolata, frisca, ce doriti. 🙂

Pofta buna!

Scrie un comentariu

Lasă un comentariu